Home » Geen categorie » Gérard plaatst zich voor de halve finales op de Wheelchair Tennis Masters

Gérard plaatst zich voor de halve finales op de Wheelchair Tennis Masters

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-6) heeft zich kunnen plaatsen voor de halve finales op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters in Orlando, USA. Hij won zijn laatste poulewedstrijd in drie sets tegen de Japanner Takashi Sanada (ITF Wheelchair-9). In de halve finale speelt hij tegen de Zweed Stefan Olsson (ITF Wheelchair-7).

Vannacht moest Gérard op het wereldkampioenschap rolstoeltennis in Lake Nona, in het Amerikaanse Orlando, zijn laatste poulewedstrijd winnen tegen de Japanner Sanada om zich te kunnen plaatsen voor de halve finales. De tweede wedstrijd van Gérard werd in twee sets verloren tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-), waardoor die derde wedstrijd belangrijk werd. In eerste instantie leek de wedstrijd tegen Sanada een makkelijke opdracht, want hij won de eerste set met 6-3 en stond 5-3 voor in de tweede set. Maar de Japanner gaf niet op en pushte er nog een tiebreak uit. Die tiebreak werd gewonnen door Sanada en dwong onze landgenoot tot een derde set. Gérard liet zich niet uit zijn lood slaan en won de beslissende set met 6-2. Door deze winst plaatste de Belg zich voor de halve finale, waarin hij tegen de Zweed Olsson speelt. Vorige week speelden Gérard en Olsson nog de finale op de NEC Wheelchair Tennis Doubles Masters. Voor onze landgenoot zal het geen makkelijke partij worden want Olsson is in goede doen. Hij won alle poulewedstrijden tegen respectievelijk de Japanner Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-1), de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair-4) en de Fransman Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-8). De andere halve finale gaat tussen Kunieda en Fernandez.