Home » Geen categorie » Gérard plaatst zich voor finale op Sardinia Open

Gérard plaatst zich voor finale op Sardinia Open

Gérard plaatst zich voor finale op Sardinia Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-4) heeft zich moeizaam geplaatst voor de finale van de Sardinia Open (ITF 1 Series, $ 28 000). In de halve finale versloeg hij de Fransman Michael Jeremiasz (ITF-13) in drie sets.

Na winst (6-1 en 6-2) in de kwartfinale tegen de Britt Alfie Hewett (ITF-14), moest rolstoeltennisser Gérard het in de halve finale opnemen tegen de Fransman Jeremiasz. Voor de tiende keer in hun carrière stonden Gérard en Jeremiasz tegenover elkaar en de laatste ontmoeting werd dit jaar nog gewonnen door de Fransman, tijd voor een revanche dus!

In de eerste set moesten we wachten tot het negende game vooraleer iemand zijn service won en het was de Belg die zorgde voor een 5-4 voorsprong. Jeremiasz reageerde direct en won ook zijn opslagspel. De twee daaropvolgende games waren weer twee breaks en werd het tiebreak. Onze landgenoot dwong op 6-5 in zijn voordeel het eerste setpunt af, maar met een onwaarschijnlijke misser kon hij de set niet pakken. De Fransman profiteerde hiervan en kreeg op 7-6 het setpunt cadeau door een dubbele fout van Gérard.

In de tweede set brak Gérard direct door de service van Jeremiasz, liep uit tot 3-0 en won de tweede set met 6-1.  Een derde set moest voor de beslissing zorgen.

In de eerste twee games behielden beide spelers hun service, maar in de derde game brak de Fransman door de service van Gérard. De Belg kreeg hierdoor een klap en verloor twee blanco games op rij, waardoor hij een 4-1 achterstand opliep. Bij een 5-3 achterstand moest Gérard serveren om in de wedstrijd te blijven, maar op 15-15 sloeg hij twee dubbele fouten en kwam nadien 15-40 achter. Een nerveuze Jeremiasz kon de twee matchpunten niet afwerken en Gérard kwam terug tot 5-4. In het daaropvolgende game kon Jeremiasz serveren voor de wedstrijd en op 40-30 kreeg hij een derde matchpunt, maar met twee dubbele fouten liet hij Gérard langszij komen. Onze landgenoot won zijn service en de Fransman kon op zijn eigen service wederom een 40-15 voorsprong niet verzilveren. Bij het eerste matchpunt voor Gérard was het meteen raak en hij plaatste zich voor de finale.

In de finale speelt Gérard tegen het eerste reekshoofd Stephane Houdet (ITF-2) uit Frankrijk.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws