Home » Grand Slam » Australian Open » Gérard slaagt er niet in om zijn eerste Grand Slam finale te winnen

Gérard slaagt er niet in om zijn eerste Grand Slam finale te winnen

Gérard slaagt er niet in om zijn eerste Grand Slam finale te winnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-4) heeft op de Australian Open zijn eerste Grand Slam finale niet kunnen winnen. In een spannende finale verloor hij van de Brit Gordon Reid (ITF-5) in twee sets.

Zowel Gérard als Reid stonden in Melbourne voor het eerst in de finale van een Grand Slam. Ze speelden voor de veertiende keer tegen elkaar en de teller stond op 7 overwinningen voor de Brit. Vorige week verloor de Belgische rolstoeltennisser nog de finale van Reid in de Melbourne Wheelchair Tennis Open (ITF 2 Series – $ 20 000) een voorbereidingstoernooi op de Australian open. Deze keer stond er iets meer op het spel, een Grand Slam titel!

De eerste set ging gelijk opgaand en het kwam tot een tiebreak. Gérard maakte iets meer fouten dan de Brit en de twee dubbele fouten waren misschien wel cruciaal en Gérard verloor de tiebreak met 9-7. In de tweede set kon onze landgenoot de situatie niet rechttrekken en hij verloor deze met 6-4.

Geen Grand Slam titel maar wel een geslaagde Australian Open voor de 26-jarige uit Limelette. “Ik had een mooie week achter de rug en een eerste Grand Slam finale op zak. Dit geeft mij vertrouwen om op dezelfde manier verder te werken en ik zal er alles aan doen om op Roland Garros terug in de finale te staan en deze dan wel te winnen”.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws