Home » Olympische Spelen » Gerard start als tweede reekshoofd in Rio, Denayer in eerste ronde tegen Zweed

Gerard start als tweede reekshoofd in Rio, Denayer in eerste ronde tegen Zweed

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-2) en Mike Denayer (ITF Wheelchair-37) kennen hun tegenstanders op het Paralympisch rolstoeltennistoernooi in Rio.

Gisterenavond waren Gérard en Denayer nog present op de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in het Maracanã Stadion te Rio en vandaag werd in het Centre Court Complex van het Olympic Tennis Centre geloot voor de eerste ronde van het rolstoeltennistoernooi.

Gérard staat als tweede reekshoofd op de tabel en hij werd vrijgeloot in de eerste ronde. In de 16de finale speelt hij tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Brit Marc MCCarroll (ITF Wheelchair-19) en de Italiaan Fabian Mazzei (ITF Wheelchair-33) en hij komt pas zondag in actie.

Denayer opent tegen de Zweed Dan Wallin (ITF Wheelchair-67). Ze speelden reeds eenmaal tegen elkaar en Wallin won met 6-4 en 6-3. De Belg speelt morgen en staat als vierde wedstrijd gepland op Court 8.

In het dubbelspel staan onze landgenoten als achtste geplaatst en spelen ze zaterdag in de eerste ronde tegen de Spanjaarden Martin de La Puente (ITF Wheelchair-26) en Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-15). Vorige maand verloren de Belgen tweemaal tegen het Spaanse duo, dus wordt het tijd voor een revanche.