Home » Geen categorie » Gérard start goed in Zuid-Afrika

Gérard start goed in Zuid-Afrika

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) is goed begonnen aan zijn parcours in Zuid-Afrika. Hij won in de eerste ronde van de ACSA Gauteng Open (ITF 1 Series, US $30,000) tegen de Australiër Ben Weekes (ITF Wheelchair-21).

De komende twee weken speelt rolstoeltennisser toernooien in Zuid-Afrika. Op het eerste toernooi in Gauteng staat onze landgenoot als derde reekshoofd op de tabel. Hij won zijn eerste wedstrijd makkelijk van de Australiër Weekes met 6-3 en 6-2. “De condities hier zijn geweldig en ik wil zeker optimaal gebruik maken van mijn twee weken in Zuid-Afrika”, vertelde Gérard. In de tweede ronde speelt de Belg tegen thuisspeler Léon Els (ITF Wheelchair-37) en het wordt hun eerste onderlinge ontmoeting.

In het dubbelspel speelt hij samen met de Zuid-Afrikaan Evans Maripa (ITF Wheelchair-16) en staan ze als vierde geplaatst. Hun eerste wedstrijd wonnen ze met 6-0 en 6-0 tegen de Zuid-Afrikanen Mpho Mhlongo (ITF Wheelchair-445) en Ian Snyman (ITF Wheelchair-480). In de kwartfinale spelen ze weer tegen een Zuid-Afrikaans duo, Marshall Marsh (ITF Wheelchair-147) en Alwande Skhosana (ITF Wheelchair-144).

AMBASSADEUR “END POLIO NOW”

Gérard werd door Rotary Belgium gekozen als ambassadeur voor het goede doel “End Polio Now”. Onze landgenoot is zelf een polio patiënt en is uiteraard de ideale persoon om zich voor dit project in te zetten. Rotary treedt op als shirtsponsor van de rolstoeltennisser. End-Polio-Now onderstreept het internationale en humanitaire karakter van Rotary. Wereldwijd spannen alle clubs zich in om de ziekte polio definitief te bestrijden via vaccinatieprogramma’s.

safe_image

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS