Home » Geen categorie » Gérard start goed op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters in Londen

Gérard start goed op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters in Londen

Gérard start goed op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters in Londen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-9) heeft zijn start niet gemist op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters ($60000) in Londen. Hij versloeg de nummer 3 van de wereld Gordon Reid uit Schotland in drie sets.

Vorig weekend verloor, onze landgenoot, Gérard nog van de Brit Gordon Reid in de finale van het Nottingham Indoor Tournament, maar vandaag kon hij revanche nemen in zijn eerste poulewedstrijd op de NEC Singles Masters.

In een felbevochten eerste set ging de winst naar Reid met 7-5, maar in een even spannende tweede set bracht onze Belg de wedstrijd terug in evenwicht en won deze set met 7-5. De derde set begon weer gelijk opgaand en op 2-3 brak Reid door de service van Gérard. De Belg gaf zich niet gewonnen en brak direct terug door de service van Reid. Op 5-5 kreeg Gérard twee breakballen en die tweede was de goede. Op 6-5 in het voordeel van Gérard serveerde hij de wedstrijd uit.

Dit was een zeer belangrijke overwinning, want de eerste twee spelers van elke poule gaan naar de halve finales. In diezelfde poule B won de Fransman Nicolas Peifer (ITF-7) zeer verrassend van zijn landgenoot Stephane Houdet (ITF-2) met 6-4 en 6-3.

In poule A wonnen de  Japanners Shingo Kunieda (ITF-1) en Takashi Sanada (ITF-8) beiden hun eerste poulewedstrijd. Kunieda versloeg de Nederlander Maikel Scheffers (ITF-5) met 6-1 en 6-3 en Sanada won verrassend in twee sets van de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-4) met 7-5 en 7-5.

Donderdag speelt onze landgenoot tegen de Fransman Nicolas Peifer en bij winst staat hij al dicht bij een plaats in de halve finale. Vrijdag speelt hij dan nog een laatste poulewedstrijd tegen Stephane Houdet uit Frankrijk.

 

 

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws