Home » Grand Slam » Australian Open » Gérard start tegen ’s werelds nummer een op Australian Open

Gérard start tegen ‘s werelds nummer een op Australian Open

Gérard start tegen ‘s werelds nummer een op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) start woensdag op het Australian Open Wheelchair Tennis Event (Grand Slam, $ 115 000) tegen het eerste reekshoofd, de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair-1). Vorig jaar speelden zij de finale tegen elkaar. Reid won toen in twee sets.

Gisteren werden alle toprolstoeltennissers verzameld op de Margaret Court Arena, waar de officiële loting van de eerste Grand Slam van het jaar plaatsvond. De acht beste spelers van de wereldranglijst strijden hier tegen elkaar en Gérard kwam als eerste uit de bak, wat wilde zeggen dat hij in de eerste ronde tegen het eerste reekshoofd Reid uitkomt. In hun onderlinge ontmoetingen speelden Gérard en Reid reeds achttien keer tegen elkaar en is het een gelijke stand 9-9. Wie pakt zijn tiende overwinning? Vorig jaar behaalde onze landgenoot de finale na overwinningen tegen de Nederlander Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-8) en de Fransman Stephane Houdet (ITF Wheelchair-2). In de finale verloor hij met 7-6(7) en 6-4 tegen Reid.

Blessure

Anderhalve week geleden moest Gérard in Sydney opgeven door een schouderblessure en kon hij niet deelnemen aan het enkeltoernooi van Melbourne. Hij was dus aangewezen om enkel te trainen en aan te voelen of zijn schouder terug in orde zou geraken. Hij nam wel deel aan het dubbelspel aan de zijde van de Fransman Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-5) en ze verloren de finale tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-4) en de Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-6) met 6-4 en 6-3.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws