Home » Geen categorie » Gérard strijdt tegen dubbelpartner om wereldtitel

Gérard strijdt tegen dubbelpartner om wereldtitel

Gérard strijdt tegen dubbelpartner om wereldtitel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard heeft zich geplaatst voor de finale van de masters van het rolstoeltennis. Daarin neemt hij het maandag op tegen zijn dubbelpartner op de masters en ‘s werelds nummer 1: de Japanner Shingo Kunieda. Aan zijn zijde plaatste Gérard zich ook voor de halve finales van het dubbelspel.

Joachim Gérard (ITF-6) was de enige van de halve finalisten die nog geen wedstrijd verloren had, en begon dan ook lichtjes als favoriet tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-5). Die favorietenrol maakte hij met verve waar. Met twee breaks voorsprong pakte Gérard makkelijk de eerste set: 6-2.

In de tweede set was Fernandez beter bij de les. Hij klampte aan en probeerde het de Belg moeilijk te maken. Op de belangrijke momenten bleek dat echter niet voldoende en kon Gérard telkens net dat tikkeltje meer. Even later was de finaleplaats voor Gérard – die nog maar voor de eerste keer deelneemt aan de masters – dan ook een feit: 6-4.

“Joachim Gérard staat in de finale van de masters van het rolstoeltennis. Veel succes in de finale! C’mon!”

In de finale moet Gérard het maandag opnemen tegen de Japanse nummer 1 van de wereld, Shingo Kunieda. Die plaatste zich door de Fransman Stéphane Houdet (ITF-2) in drie sets naar huis te spelen. Gérard en Kunieda maken op die manier onderling uit wie zich een jaar lang mag kronen als officieuze wereldkampioen. Zondagnacht komen Gérard (ITF D-8) en Kunieda (ITF D-2) echter ook nog in actie. Dan werken ze namelijk samen hun halve finale in het dubbelspel af. Door twee van hun drie groepswedstrijden te winnen, verzekerden ze zich zaterdag van een plaatsje bij de laatste vier duo’s. In die halve finale nemen ze het op tegen Nicolas Peifer (ITF D-12) en Michael Jeremiasz (ITF D-3).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws