Home » Grand Slam » US Open » Gérard stuit op een te sterke nummer één van de wereld op US Open

Gérard stuit op een te sterke nummer één van de wereld op US Open

Gérard stuit op een te sterke nummer één van de wereld op US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-3) kon in het Louis Armstrong Stadium op de US Open (Grand Slam, $ 180 000) niet stunten tegen ‘s werelds nummer één Shingo Kunieda uit Japan. De Belg verloor de halve finale in twee korte sets.

Vandaag kregen de rolstoeltennissers Gérard en Kunieda de kans om hun halve finale in het prestigieuze Louis Armstrong Stadium te spelen. Uiteraard een uniek gebeuren, want deze wedstrijd werd dan ook live uitgezonden, waardoor het rolstoeltennis toch op een gelijkwaardige manier met het valide tennis naar de buitenwereld werd gebracht.

In de eerste set bleef onze landgenoot goed aanklampen, maar uiteindelijk moest Gérard na 43 minuten moest hij toch de duimen leggen en verloor die set met 6-4.

In de tweede set wonnen beiden spelers hun eerste opslagspel, maar het was de Japanner die het eerst kon breaken en toen ging het ontzettend snel. Na amper 26 minuten kreeg Kunieda zijn eerste matchpunt en het was meteen raak. De nummer één van de wereld staat op één wedstrijd van zijn twintigste Grand Slam titel. Hij moet wel nog even wachten op zijn tegenstander, want aan de onderkant van de tabel worden vandaag de kwartfinales gespeeld. Deze wedstrijden werden gisteren uitgesteld door de regen.

Vandaag staat voor onze landgenoot ook nog de halve finales in het dubbelspel op het programma. Aan de zijde van Kunieda speelt hij tegen de Franse tandem Michael Jeremiasz (ITF-13) en Nicolas Peifer (ITF-2). De Fransen strijden momenteel nog tegen elkaar voor een plaats in de halve finale van het enkelspel. Dit dubbelspel zal ook plaatsvinden in het Louis Armstrong Stadium en zal dus ook live worden uitgezonden, maar wellicht niet via de Belgische kanalen. Wie toch wil kijken, kan best op zoek gaan naar een livestream uitzending via het internet.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws