Home » Grand Slam » Gérard twee keer onderuit in halve finales US Open

Gérard twee keer onderuit in halve finales US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finales van het enkel- en dubbelspel op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In het enkelspel, waar het toernooi begon in de kwartfinale, ging Gérard in zijn halve finale in drie sets onderuit tegen het nummer 1 van de wereld, de Japanner Shingo Kunieda. De Belg had nochtans de eerste set naar zich toegetrokken, maar moest na 2 uur en 13 minuten zijn meerdere erkennen in Kunieda: 6-4, 1-6 en 3-6.

Dubbelspel

Ook in het dubbelspel strandde Gérard (ITF Wheelchair D-7) in de halve finale (meteen ook de eerste ronde in New York dit jaar). Samen met de Amerikaan Casey Ratzlaff (ITF Wheelchair D-24) ging hij kansloos onderuit tegen het Franse topduo Stephane Houdet (ITF Wheelchair D-4) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair D-3): 2-6 en 1-6.

Joachim Gérard en Casey Ratzlaff - © Pete Staples (USTA)
Joachim Gérard en Casey Ratzlaff – © Pete Staples (USTA)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER