Home » G-Tennis » Gérard verliest dubbelfinale in Amerikaanse Georgia

Gérard verliest dubbelfinale in Amerikaanse Georgia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9) is er niet in geslaagd om samen met zijn Nederlandse dubbelpartner, Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-10) de finale te winnen op de ITF Georgia Open Wheelchair (USA, ITF 1 Series, $ 32 000). Ze verloren de dubbelfinale tegen de Fransen Stephane Houdet (ITF Wheelchair-4) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-7). In het enkelspel behaalde hij de halve finale.

Op het Rome Tennis Center in Georgia werd voor het eerst de ITF Georgia Open Wheelchair georganiseerd en Gérard kon terugblikken op een goede prestatie. In het enkelspel klopte hij in de kwartfinale het tweede reekshoofd, de Japanner Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-3) met 7-6(4), 1-6 en 6-1, maar in de halve finale moest hij in drie sets de duimen leggen tegen de Fransman Houdet. De setstanden waren 6-2, 3-6 en 6-3.

In het dubbelspel behaalde onze landgenoot wel de finale. Met zijn Nederlandse dubbelmaat Scheffers stond hij als tweede reekshoofd geplaatst op de tabel en kwam het tot een logische finale tegen het eerste reekshoofd, de Fransen Houdet en Peifer. In de eerste set kwam het Belgisch-Nederlandse duo slecht uit de startblokken en verloren met 6-1. In de tweede set konden ze meer weerwerk bieden en kwam het uiteindelijk tot een spannende tiebreak. De Fransen trokken daarin aan het langste eind en wonnen die tiebreak met 9-7.

Een andere landgenoot, Mike Denayer (ITF Wheelchair-180) nam ook deel aan het toernooi, maar verloor zowel in het enkel en het dubbel in de eerste ronde. In het enkelspel verloor hij tegen de Japanner Takashi Sanada (ITF Wheelchair-8) met 6-1 en 6-4. In het dubbelspel speelde hij samen met de Fransman Gaetan Menguy (ITF Wheelchair-34). Ze verloren in een spannende wedstrijd tegen Gérard en Scheffers. Setstanden waren 5-7, 6-3 en 10-7.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS