Home » ITF » Gérard verliest finale op de Wheelchair Doubles Masters, Vandorpe maakt een geweldig debuut

Gérard verliest finale op de Wheelchair Doubles Masters, Vandorpe maakt een geweldig debuut

Gérard verliest finale op de Wheelchair Doubles Masters, Vandorpe maakt een geweldig debuut

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-D5) stond samen met zijn Zweedse partner Stefan Olsson (ITF Wheelchair-D6) in de finale van de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters. Ze verloren in drie sets tegen het Franse team Stephane Houdet (ITF Wheelchair-D2) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-D1). Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-D28) maakte samen met de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair-D16) een verdienstelijk debuut op deze dubbel Masters.

In het Nederlandse Bemmel speelden deze week ‘s werelds 8 beste dubbelteams rolstoeltennis op de prestigieuze UNIQLO Wheelchair Doubles Masters. Gérard en de Zweed Olsson werden automatisch geselecteerd en Vandorpe en de Nederlander Spaargaren kregen een wild card van de organisatie.

Gerard en Olsson werden ingedeeld in poule A met de Fransen Houdet/Peifer, de Spanjaarden Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-D14) en Martin de la Puente (ITF Wheelchair-D18) en de Argentijn Agustin Ledesma (ITF Wheelchair-D19) en de Braziliaan Daniel Rodrigues (ITF Wheelchair-D17). Het Belgisch-Zweedse duo verloor in de poule tegen de Fransen met 3-6, 7-5 en 2-6 en wonnen tegen de Spanjaarden met 6-1 en 6-1 en het Argentijns-Braziliaans team met 6-0 en 6-1, waardoor ze zich plaatsten voor de halve finales. Daarin wonnen ze tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-D7) en de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair-D3). De setstanden waren 6-2 en 6-0.

In de finale ontmoetten Gérard en Olsson voor de tweede maal deze week Houdet en Peifer. De eerste set ging makkelijk naar het Belgisch-Zweedse duo met 6-1, maar de Fransen wonnen met 4-6 de tweede set. In de derde set liepen Gérard en Olsson uit tot een 5-2 voorsprong en hadden ze een wedstrijdpunt op 5-4, maar de Fransen kwamen terug en sleepten er een tiebreak uit. In die tiebreak maakte onze landgenoot verschillende onnodige fouten en kon Olsson ook niet overtuigen, waardoor de Fransen uitliepen tot 0-5. Uiteindelijk wonnen Houdet en Peifer de tiebreak met 2-7 en kroonden zich tot wereldkampioenen dubbelspel.

Prachtig debuut voor Jef Vandorpe op UNIQLO Wheelchair Doubles Masters

De nummer een van de wereld bij de junioren, Vandorpe kreeg samen met Spaargaren een wild card om deel te nemen aan de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters. Voor beide spelers was het de eerste maal dat ze deelnamen aan dit evenement. Het Belgisch-Nederlands duo kon zich niet plaatsen voor de halve finales, maar ze hebben wel getoond dat ze met hen in de toekomst zeker rekening moeten houden. In de poules verloren ze tegen de Nederlanders Tom Egberink (ITF Wheelchair-D12) en Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-D8) met 5-7, 6-2 en 3-6 en tegen de Japanners Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-D9) en Takashi Sanada (ITF Wheelchair-D11) met 5-7, 6-1 en 4-6. De laatste wedstrijd wonnen ze tegen Fernandez en Reid met 3-6, 6-3 en 6-2 en sloten hun eerste deelname met opgeheven hoofd af.

Ruben Spaargaren en Jef Vandorpe - © Hopiness
Ruben Spaargaren en Jef Vandorpe – © Hopiness

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws