Home » Geen categorie » Gérard verliest halve finale in Canada

Gérard verliest halve finale in Canada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-7) kon geen finaleplaats bemachtigen op de Birmingham Canadian Wheelchair Tennis Classic (ITF 1 Series, $ 30 000). Hij verloor in de halve finale tegen de Japanner Takuya Miki (ITF Wheelchair-11).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Gérard is deze week begonnen aan zijn voorbereiding voor zijn tweede Grand Slam van het jaar, de US Open. Door een schouderoperatie moest hij verstek geven voor Roland Garros en Wimbledon. Hij kreeg een wild card voor de Birmingham Canadian Wheelchair Tennis Classic en stond als eerste geplaatste op de tabel. In zijn eerste wedstrijd won hij makkelijk van de Canadees Marko Golic (ITF Wheelchair-111) met 6-0 en 6-1. In de halve finale speelde onze landgenoot voor de vierde keer in zijn carrière tegen de Japanner Miki. De eerste set ging met 6-3 naar de Japanner, maar de Belg bracht de stand in evenwicht na een 6-2 winst in set twee. In de beslissende set vond Miki zijn niveau van de eerste set terug en won met 6-2.

Gérard en Miki spelen samen de finale van het dubbelspel tegen de Nederlander Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-10) en de Japanner Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-8).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS