Home » Geen categorie » Gérard verliest in eerste ronde op US Open

Gérard verliest in eerste ronde op US Open

Gérard verliest in eerste ronde op US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-7) heeft op de US Open (New York, ITF GS Series, $200 000) niet voor een verrassing kunnen zorgen. Hij verloor in de eerste ronde tegen het tweede reekshoofd, de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair-2) in drie sets.

Sinds verschillende jaren is rolstoeltennis een vast onderdeel op de vier grand slams en dit jaar was er een historisch moment op de US Open. Voor het eerst werden er in het Arthur Ashe Stadium twee officiële dubbelwedstrijden rolstoeltennis georganiseerd.

Op de eerste dag speelde Gérard aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson (ITF Wheelchair-6) een spectaculaire halve finale tegen de Fransen Stephane Houdet (ITF Wheelchair-4) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-5). De eerste set ging naar de Fransen met 6-3 en in de tweede set waren het Gérard en Olsson die aan het langste eind trokken. Ze wonnen die set met 7-5. De beslissende super tiebreak ging met 10-8 naar het Franse duo.

In het enkelspel moest Gérard in de eerste ronde aan de slag tegen Reid. In een gelijk opgaande eerste set was de Belg de sterkste in de tiebreak. Hij won met 7-5. De Schot Reid bracht de wedstrijd terug in evenwicht, door winst in de tweede set met 6-4. In de derde set maakte onze landgenoot weinig indruk en verloor kansloos met 6-1. De finale wordt gespeeld door de Fransman Houdet en de revelatie van het jaar, de Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-3).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws