Home » Geen categorie » Gérard verliest tweede poulewedstrijd op de NEC Wheelchair Tennis Masters

Gérard verliest tweede poulewedstrijd op de NEC Wheelchair Tennis Masters

Gérard verliest tweede poulewedstrijd op de NEC Wheelchair Tennis Masters

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Onze landgenoot Joachim Gérard (ITF-9) is er niet in geslaagd om zijn tweede poulewedstrijd te winnen op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters,($ 60000). Hij verloor van de Fransman Nicolas Peifer (ITF-7) en moet morgen winnen voor een plaats in de halve finale.

Op de tweede dag  van de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters in Londen kon Gérard zijn prestatie van gisteren niet evenaren. Hij moest het in zijn tweede poulewedstrijd opnemen tegen de Fransman Peifer, die zijn eerste wedstrijd ook gewonnen had. In de eerste set kon de Belg zijn opslag geen enkele keer winnen en verloor met 6-2. In set twee liep Peifer snel uit naar een 3-0 en 5-2 voorsprong, maar Gérard gaf zich nog niet gewonnen en kwam terug tot 5-5. De daaropvolgende twee games gingen wel naar de Fransman en onze landgenoot ging met 7-5 onderuit.

Wil Gérard nog een plaats in de halve finales behalen, dan moet hij vrijdag zijn partij zeker winnen tegen de Fransman Stephane Houdet (ITF-2). Houdet verloor vandaag tegen de Brit Gordon Reid (ITF-3) met 6-2 en 6-2 en  is mathematisch ook nog niet uitgeschakeld. Uiteraard is het nog geen zekerheid dat Gérard na winst in de halve finales staat, want dit zal afhangen van de uitslag van de wedstrijd tussen de Brit Gordon Reid (ITF-3) en Peifer. Momenteel staat Peifer aan de leiding met twee gewonnen wedstrijden, gevolgd door Gérard en Reid met één gewonnen wedstrijd. Stephane Houdet staat onderaan met twee verliespartijen.

In poule A won Shingo Kunieda (ITF-1) het Japanse duel tegen Takashi Sanada (ITF-8) met 6-2 en 6-3. De andere wedstrijd tussen de Nederlander Maikel Scheffers (ITF-5) en de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-4) werd gewonnen door de Nederlander met 7-6 en 6-2.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws