Home » Grand Slam » Australian Open » Gérard verrassend onderuit in halve finale op Australian open

Gérard verrassend onderuit in halve finale op Australian open

Gérard verrassend onderuit in halve finale op Australian open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het Australian Open Wheelchair Tennis Event (ITF Grand Slam, $ 115 000) verloor Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) de halve finale tegen de Fransman Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-5). Vorig jaar stond hij nog in de finale van het toernooi.

De Belgische rolstoeltennisser Gérard is verrassend uitgeschakeld op de Australian Open, nadat hij gisteren nog het eerste reekshoofd Gordon Reid (ITF Wheelchair-1) had verslagen. Tegen de Fransman Peifer kon hij niet overtuigen en verloor in twee sets.

In de eerste set kon Gérard geen enkele keer zijn opslagspel winnen, waardoor hij direct op een achterstand kwam en de set uiteindelijk verloor met 6-3. In de tweede set herpakte onze landgenoot zich en liep snel uit tot een 3-0 en 5-2 voorsprong, wanneer de wedstrijd een tijdje gestaakt werd door de regen. Na de regenpauze kreeg Gérard bij een 5-4 voorsprong een eerste setpunt, maar kon het niet verzilveren. Toch kwam hij nog 6-5 voor, maar Peifer dwong een tiebreak af. In de tiebreak ging het gelijk op tot 4-4, maar dan liep Peifer verder uit en won met 7-4. Door deze verrassende wending en verlies in de halve finale ziet Gérard zijn eerste Grand Slam titel weer voor zijn neus voorbij gaan en zal hij zijn kans moeten wagen op Roland Garros.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws