Home » Grand Slam » Wimbledon » Gérard vlot naar halve finale van allereerste rolstoeltoernooi op Wimbledon

Gérard vlot naar halve finale van allereerste rolstoeltoernooi op Wimbledon

Gérard vlot naar halve finale van allereerste rolstoeltoernooi op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-2) heeft zich vlot geplaatst voor de halve finales van het enkelspel van het rolstoeltoernooi op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. Opvallend detail: het is de allereerste keer dat een dergelijk toernooi georganiseerd wordt op het Londense heilige gras.

Sinds 2005 organiseert Wimbledon – net als alle andere grandslamtoernooien – ook een competitie voor rolstoeltennissers. Tot vorig jaar werd er echter alleen dubbel gespeeld, maar daar kwam dit jaar verandering in. Voor het eerst in haar geschiedenis is er namelijk ook een enkeltoernooi voorzien in Londen. Onder de deelnemers ook landgenoot Gérard.

Als nummer twee van de wereld startte hij als tweede reekshoofd aan het toernooi. In de eerste ronde – tevens ook de kwartfinale – werd hij gekoppeld aan thuisspeler Alfie Hewett (ITF-10). Gérard maakte zijn favorietenrol waar, en al snel stond er 6-0 op het scorebord. In de tweede set krikte Hewett zijn niveau gevoelig op, maar Gérard kwam nooit meer in de problemen. Op ervaring speelde hij de partij uit: 6-4.

In de halve finale wacht opnieuw een Brit: Gordon Reid (ITF-3). In onderlinge ontmoetingen staat de Belg met 7-8 net achter, maar de meest recente ontmoeting in mei zag Gérard wel als overwinnaar uit de bus komen. Gérard (ITF D-7) komt aan de zijde van Gustavo Fernandez (ITF D-8) ook nog in actie in het dubbelspel. Daar kijkt hij in de eerste ronde – eveneens figurerend als halve eindstrijd – toevallig in de ogen van zowel Hewett (ITF D-6) als Reid (ITF D-1).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws