Home » Geen categorie » Gérard voor derde keer wereldkampioen rolstoeltennis

Gérard voor derde keer wereldkampioen rolstoeltennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-6) heeft zich in het Amerikaanse Orlando tot wereldkampioen gekroond. Hij leverde een opmerkelijke prestatie en versloeg de Japanner Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-1) in drie sets. Hiermee won hij de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters reeds voor de derde maal.

In de finale van de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters (Orlando, USA, ITF Masters Series, $ 66 000) speelde Gérard  tegen de nummer een van de wereld, de Japanner Kunieda. In de eerste set raasde de Belg doorheen de set en gaf hij de Japanner geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Gérard won met 6-1 en liep in de tweede set 2-0 en 3-1 uit. Kunieda gaf zich nog niet gewonnen en bracht de score terug in evenwicht, 4-4 en de Japanner kwam zelfs 5-6 voor. Onze landgenoot haalde er nog een tiebreak uit, maar die werd toch gewonnen door de Aziaat met 3-7. Na een korte sanitaire stop was het de Japanner die het best aan de derde set begon en hij kwam 1-3 voor. Gérard bleef toch nog aanklampen en maakte het Kunieda terug lastig en walste in een ruk terug over de Japanner tot een 5-3 voorsprong. Kunieda kreeg een breakpunt, maar onbegrijpelijk smashte hij een makkelijke bal buiten. Met een winnende backhand passing pakte Gérard zijn eerste wedstrijdpunt en dit werd dan ook ineens de rake. Met een dwingende eerste service dwong hij Kunieda tot een rechtstreekse fout en pakte Gérard zijn derde wereldtitel. Hij won reeds in 2015 en 2016.

Joachim Gérard - Masters winner 2018 - © Joachim Gérard
Joachim Gérard – Masters winner 2018 – © Joachim Gérard

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden