Home » Geen categorie » Gérard wint Belgisch duel in L’Ile de Re

Gérard wint Belgisch duel in L’Ile de Re

Gérard wint Belgisch duel in L’Ile de Re

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9) stoot door naar de kwartfinale op de Toyota Open International de L’ile de Re (Frankrijk, ITF 1 Series, $ 32 000). Hij versloeg zijn landgenoot Mike Denayer (ITF Wheelchair-101) in twee sets.

Na zijn dubbel titel van vorige week in het Poolse Plock speelt Gérard deze week op het Franse vakantie-eiland Ile de Ré. In de eerste ronde won hij met een brilscore tegen de Spanjaard Patxi Fadrique (ITF Wheelchair-133) en daarna speelde hij tegen zijn boezemvriend Denayer voor een plaats in de kwartfinale. Denayer won zijn eerste partij ook met een brilscore tegen de Fransman Geoffroy Schivi (ITF Wheelchair-144). Gérard versloeg Denayer met 6-3 en 6-1, waardoor hij nu uitkomt tegen de Japanner Kouhei Suzuki (ITF Wheelchair-13).

Dubbelspel

In het dubbelspel won Gérard samen met zijn Franse partner Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-7) de eerste ronde tegen het Franse duo Sebastien Husser (ITF Wheelchair-82) en Nicolas Vanlerberghe (ITF Wheelchair-56) met 6-0 en 6-2. Gérard en Peifer zijn het eerste reekshoofd op de tabel. Denayer en de Fransman Lahcen Majdi (ITF Wheelchair-86) plaatsten zich ook voor de tweede ronde door winst tegen de Fransen Vianney Martin (ITF Wheelchair-153) en Kevin Piette (ITF Wheelchair-401). De setstanden waren 6-1 en 6-0.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws