Home » Olympische Spelen » Gérard wint brons op Paralympics

Gérard wint brons op Paralympics

Gérard wint brons op Paralympics

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-2) heeft bereikt waarvoor hij naar Rio ging, een medaille behaald. In de kleine finale tegen de nummer een van de wereld Stephane Houdet (FRA) won hij met fantastisch tennis de bronzen medaille. Hiermee brengt hij de teller op 8 medailles voor het Belgische Paralympische team.

De Waals Brabander Gérard begon sterk aan de wedstrijd en in het eerste game forceerde hij al direct twee breakpunten, maar kon ze niet verzilveren. In het derde game had hij weer een breakpunt, maar weer ging de game naar de Fransman. Bij een 2-3 stand in de het voordeel van Houdet deed de Fransman wat Gérard niet kon, een break op de service van onze landgenoot. Gérard reageerde goed en brak direct terug en hij was gelanceerd. Bij een 4-4 stand kreeg hij weer twee breakpunten maar nu was de tweede wel raak en hij mocht uitserveren voor de eerste set. Met veel vertrouwen serveerde hij zich naar twee wedstrijdpunten en het de eerste werd benut, 6-4 voor de Belg.

In de tweede set ging Gérard verder op zijn elan en hij brak tweemaal door de service van de Fransman en liep uit tot een 5-1 voorsprong. Houdet kon de score nog milderen en won zijn service game op blanco, maar dan mocht Gérard serveren voor de bronzen medaille. Met veel vertrouwen begon hij aan een van zijn belangrijkste service games in zijn carrière en hij maakte het waar. Bij zijn eerste wedstrijdpunt was de bronzen medaille een feit.

DERDE KEER, GOEDE KEER

Na zijn Paralympische deelnames in Peking en Londen, kon de Gérard eindelijk zijn felbegeerde medaille pakken. De 27-jarige rolstoeltennisser uit Limelette had misschien stilletjes gehoopt op een gouden of zilveren medaille, maar met deze bronzen medaille zal hij toch zeker met opgeheven hoofd terugkeren naar België. Hopelijk kan hij dit niveau nog vier jaar aanhouden en is hij in Tokyo 2020 terug bij de medaillewinnaars.

 

 

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws