Home » Geen categorie » Gérard wint dubbelfinale op de Australian Open

Gérard wint dubbelfinale op de Australian Open

Gérard wint dubbelfinale op de Australian Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-5) en zijn Zweedse partner Stefan Olsson (ITF Wheelchair-6) hebben de eerste Grand Slam titel van het jaar binnengehaald. Ze wonnen de dubbelfinale op de Australian Open in Melbourne en versloegen het Frans/Australische duo Stefan Houdet (ITF Wheelchair-3) en Ben Weekes (ITF Wheelchair-21) in twee sets.

Vorige nacht speelde er toch een Belg de finale op de Australian Open. Gérard heeft samen met de Zweed Olsson de dubbelfinale in het rolstoeltennis gewonnen. De ondertussen al goed geoliede tandem speelde in de halve finale een sterke wedstrijd tegen de Japanner Kunieda en de Argentijn Fernandez. In de eerste set ging het er tot 3-2 spannend aan toe en in die zesde game maakten het Belgisch/Zweedse koppel een 0-40 achterstand goed, braken ze door de service van de tegenstanders en stoomden ze door tot setwinst, 6-2. De tweede set begon met twee breaks en op 3-2 braken ze nogmaals door de service van de nummers 1 en 2 van de wereld. Het bleef er toch nog spannend aan toe gaan en het werd 4-4 en na een 5-4 voorsprong en 5-6 achterstand stevenden ze door tot een tiebreak. In die tiebreak namen Gérard en Olsson het heft in handen en wonnen ze met 7-4.

Grand Slam titel

In de finale namen Gérard en Olsson het op tegen de Fransman Houdet en de Australiër Weekes, die verrassend het eerste reekshoofd hadden geklopt in de halve finale. In de eerste set begonnen de Belg en de Zweed zeer sterk en kwamen direct 5-0 voor, maar toen werden ze wat nonchalant en kwamen de tegenstanders toch nog terug tot 5-3. Met een solide game pakten ze toch nog de set met 6-3. De eerste game van de tweede set werd nog verloren, maar dan liepen Gérard en Olsson uit tot 5-1 en werd het uiteindelijk 6-2. De eerste Grand Slam titel van het jaar is binnen voor onze landgenoot en hopelijk niet de laatste.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws