Home » Geen categorie » Gérard wint dubbeltitel in Sardinië

Gérard wint dubbeltitel in Sardinië

Gérard wint dubbeltitel in Sardinië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-6) won samen met zijn Britse partner Gordon Reid (ITF Wheelchair-5) de dubbeltitel op de Sardinia Open (ITF 1 Series, $ 32 000). Ze versloegen het Franse duo Stephane Houdet (ITF Wheelchair-4) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-8) in twee sets.

Op het Italiaanse eiland, Sardinië, speelden de Belg Gérard en de Brit Reid de finale van het dubbelspel. Het Belgisch-Britse duo stond als tweede geplaatst en moesten het in de finale opnemen tegen het eerste reekshoofd Houdet en Peifer. In de eerste set ging het er zeer spannend aan toe en kwam het tot een tiebreak. Gérard en Reid waren hierin de sterkste en wonnen uiteindelijk de set met 9-7. Deze setwinst gaf hen een boost waardoor ze de tweede set met veel vertrouwen speelden en wonnen met 6-2.

Enkelspel

In het enkelspel verloor Gérard in de halve finale tegen Houdet met 6-4 en 7-5. Een andere landgenoot, Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-17) verloor ook al in de tweede ronde van de Fransman. De setstanden waren 6-0 en 6-1. Vandorpe speelde samen dubbel met de Oostenrijker Nico Langmann (ITF Wheelchair-22) en zij verloren in de kwartfinale van de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-15) en de Japanner Takashi Sanada (ITF Wheelchair-9) met 6-1 en 6-1.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws