Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Weelchair-6) won samen met zijn Zweedse dubbelpartner, Stefan Olsson (ITF Wheelchair-10) de eerste poulewedstrijd op de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters (ITF Masters Series, $ 60 000) in het Nederlandse Bemmel. Het dubbelteam staat als vierde reekshoofd geplaatst.

Na hun dubbeltitel van vorige week op het Bath Indoor Tournament (ITF 1 Series, $30 000) zijn Gérard en de Zweed Olsson klaar voor de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters die plaatsvindt in het Sportcentrum De Schaapskooi te Bemmel. Ze wonnen makkelijk hun eerste poulewedstrijd tegen de Pool Kamil Fabisiak (ITF Wheelchair-18) en de Oostenrijker Martin Legner (ITF Wheelchair-22) met 6-0 en 6-1.

Vandaag spelen ze tegen het Britse duo Alfie Hewett (ITF Wheelchair-4) en Gordon Reid (ITF Wheelchair-3), die als tweede reekshoofd staan ingedeeld. Bij winst plaatsen ze zich zo goed als zeker voor de halve finales. Vorig jaar speelde Gérard de finale van de Doubles Masters. Aan de zijde van de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-5) verloren zij in de finale tegen de Fransen Stephane Houdet (ITF Wheelchair-1) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-2) in drie sets. De setstanden waren 2-6, 6-2 en 5-7.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.