Home » Geen categorie » Gérard wint eerste ronde in Nottingham Indoor Open als voorbereiding op de Wheelchair Tennis Masters

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-4) speelt deze week op het Nottingham Indoor Tournament (ITF 1 Series, $ 28 000) als voorbereiding op de NEC Wheelchair Tennis Masters (ITF Masters Series, $ 60 000). In de eerste ronde won hij makkelijk in twee sets van de Italiaan Luca Spano (ITF-88).

Binnen twee weken spelen in Londen ‘s werelds 8 beste rolstoeltennissers op de NEC Wheelchair Tennis Masters, het officieuze wk. Onze landgenoot Gérard is éen van deze 8 spelers, die mee strijdt voor de prestigieuze titel. De NEC Wheelchair Tennis Masters vinden plaats van 2 tem 6 december 2015 in het Lee Valley Hockey and Tennis Centre, Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

Momenteel bereidt Gérard zich voor op de Nottingham Indoor en staat hij als derde reekshoofd op de tabel. In de eerste ronde had hij een makkelijke kluif aan de Italiaan Spano. Hij won in twee sets met 6-1 en 6-0.

In de kwartfinale speelt hij vandaag tegen de Nederlander Tom Egberink (ITF-9), die in de eerste ronde won van de Fransman Michael Jeremiasz (ITF-13). De setstanden waren 7-5 en 6-2. Voor de Belg en de Nederlander is het de twaalfde ontmoeting met elkaar en Gérard won reeds negen keer.

In het dubbelspel speelt Gérard aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson (ITF-10). Hun eerste wedstrijd wonnen ze met 6-0 en 6-4 tegen de Brazilianen Daniel Rodrigues (ITF-18) en Carlos Santos (ITF-23). In kwartfinale spelen ze tegen het tweede reekshoofd Gustavo Fernandez (ARG, ITF-6) en Nicolas Peifer (FRA, ITF-3).