Home » Geen categorie » Gérard wint eerste ronde op Sardinia Open

Gérard wint eerste ronde op Sardinia Open

Gérard wint eerste ronde op Sardinia Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-4) is als tweede reekshoofd geplaatst op de Sardinia Open (ITF 1 Series, $ 28 000) en hij won zijn eerste ronde vlot in twee sets.

Na de verloren finale van vorig weekend op de Toyota Open International de L’ile de Re (ITF 1 Series, $28 000), moest Gérard gisteren reeds aan de slag in Sardinië. In het Franse Ile de Re kon onze landgenoot voor de vierde keer op rij het toernooi op zijn naam schrijven, maar zijn tegenstander in de finale dacht daar anders over. Na overwinningen tegen de Fransman Laurent Fischer (ITF-225), de Fransman Antoine Grelet (ITF-158), de Zuid-Afrikaan Evans Maripa (ITF-15) en de Fransman Frederic Cattaneo (ITF-12), moest de als eerste geplaatste Gérard in de finale zijn meerdere herkennen tegen de Fransman Nicolas Peifer (ITF-3). De Belg verloor in drie sets met 6-1, 2-6 en 6-4.

Op de Sardinië Open ging Gérard gisteren als tweede reekshoofd van start met een overwinning tegen de Chileen Robinson Mendez (ITF-46). De setstanden waren 6-0 en 6-0. In de tweede ronde moet hij het opnemen tegen de Zweed Dan Wallin (ITF-106). Zij ontmoetten elkaar één maal in 2010 op de Trofeo Della Mole in Italië en de Belg won toen in drie sets.

In het dubbelspel speelt Gérard aan de zijde van de Fransman Stephane Houdet (ITF-2) en spelen ze de eerste ronde tegen het Israëlische duo Adam Berdichevsky (ITF-43) en Asi Stokol (ITF-66).

De andere Belgische deelnemer, Mike Denayer (ITF-65) verloor in de eerste ronde tegen de Oostenrijker Martin Legner (ITF-22) met 6-4 en 6-3. In het dubbelspel speelt Denayer met de Fransman Gaetan Menguy (ITF-31). Zij spelen in de eerste ronde tegen het vierde reekshoofd, de Zuid-Afrikaan Evans Maripa en de Oostenrijker Martin Legner.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws