Home » Geen categorie » Gérard wint finale van Bath Indoor en is klaar voor de Singles Masters

Gérard wint finale van Bath Indoor en is klaar voor de Singles Masters

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) won vrij makkelijk de finale van het ITF 1 Series toernooi Bath Indoor ($ 30 000) tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-4). Met deze overwinning lijkt hij volledig klaar om binnen tien dagen zijn titel te verdedigen op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters.

Gérard won gisteren zijn vierde titel van het jaar op het toernooi van Bath. Hij speelde een fantastisch toernooi zonder set verlies en in de finale maakte hij met duidelijke cijfers komaf met de Argentijn Fernandez. De setstanden waren 6-0 en 6-1. “Ik ben ontzettend gelukkig met deze titel in Bath. Ik kwam vandaag zeer geconcentreerd op het terrein en het was een uitstekende wedstrijd voor mij. Gustavo is een moeilijke speler en hij slaat heel krachtig, maar ik focuste mij vanaf het eerste punt op mijn spel”, vertelde Gérard. “Het was een goede voorbereiding om binnen tien dagen mijn Masters titel te verdedigen en het geeft mij veel vertrouwen”, voegde Gérard er nog aan toe.

DUBBELTITEL

Ook in het dubbelspel ging de titel naar Gérard. Met zijn Zweedse dubbelpartner Stefan Olsson (ITF Wheelchair-6) won hij de finale tegen het Nederlands-Argentijnse duo Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-9) en Fernandez. De setstanden waren 3-6, 7-6(3) en 10-4.

De NEC Wheelchair Tennis Singles Masters vinden plaats van woensdag 30 november tot en met zondag 4 december 2016.