Home » Grand Slam » Australian Open » Gérard wint het Australian Open dubbeltoernooi

Gérard wint het Australian Open dubbeltoernooi

Gérard wint het Australian Open dubbeltoernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Toch een Belgisch succes down under: rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF D-7) heeft samen met zijn Britse dubbelpartner Gordon Reid (ITF D-3) het dubbeltoernooi van de Australian Open gewonnen.

In de finale moesten Gérard en Reid het opnemen tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF D-8) en de Brit Alfie Hewett (ITF D-4). De eerste set konden het Belgisch-Britse duo binnen halen met 6-3. Een vroege break in de tweede set konden Gérard en Reid niet meer goedmaken en verloren de tweede set met 3-6.

Geen beslissende set in het rolstoeltennis, maar een super tie break moet de beslissing brengen. Hierin konden Gérard en Reid bij een 3-3 stand zeven punten op rij winnen om zo de titel binnen te halen. Na een uur en elf minuten stond de 6-3, 3-6, 10-3 eindscore vast.

Vierde dubbeltitel voor Reid

Een eerste titel op de Australian Open voor Gérard en eveneens de eerste voor Reid die na vier verloren finales eindelijk de titel kan behalen in Melbourne. Reid heeft nu de vier Grand Slams in het dubbel op zijn palmares staan. Vorig jaar kon Reid de titel in het enkelspel winnen, hij versloeg toen in de finale Gérard.

koen

koen

Meer nieuws