Home » Geen categorie » Gérard wint op de Australian Open voor het eerst een Grand Slam enkelwedstrijd

Gérard wint op de Australian Open voor het eerst een Grand Slam enkelwedstrijd

Gérard wint op de Australian Open voor het eerst een Grand Slam enkelwedstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-6) won op de Australian Open (ITF, Grand Slam, $ 100 000) van de Fransman Nicolas Peifer (ITF-5). Hiermee wint hij voor het eerst een wedstrijd in het enkelspel op een Grand Slam. Dit proeft naar meer.

In de kwartfinale van het mannen enkelspel rolstoeltennis doorstond Gérard nogal wat bedrieglijke omstandigheden om Peifer te verslaan met 7/5 en 6/1. “Ik ben ontzettend blij, want dit was mijn eerste overwinning op een Grand Slam. Het was niet eenvoudig om te spelen vandaag, want er  was veel wind op Court 10”, vertelde de Belg na de wedstrijd.

De 26-jarige rolstoeltennisser uit Limelette traint in zijn woonplaats bij het pro team van de Justine Henin Academy en de voormalige nummer 1 volgt zijn prestaties en geeft hem regelmatig advies, waarmee hij handig gebruik maakte tijdens deze wedstrijd . Onze landgenoot zegt dat Henin zeer geïnteresseerd is in wat hij doet en soms vraagt ze aan de coach van Gérard hoe de progressies gaan. “Vorig jaar gaf ze wat advies omdat het mijn eerste maal op de blauwe courts van Melbourne Park was. Het is vermoeiend en zwaar voor de ogen en je moet erg gefocust zijn”, vertelde Jo. Ze vertelde hem ook dat het er vaak zeer winderig is, waardoor je niet altijd uw beste tennis kan spelen, wat gisteren het geval was.

Vannacht speelt Gérard wederom op zijn winnende Court 10. Hij speelt de derde wedstrijd na 1:00 uur Belgische tijd in de halve finale tegen tweede reekshoofd Stephane Houdet (ITF-2) uit Frankrijk. Later op de dag speelt hij ook nog de halve finale in het dubbelspel aan de zijde van de Nederlander Maikel Scheffers (ITF-7) tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-4) en de Brit Gordon Reid (ITF-3).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws