Home » Geen categorie » Gérard wint vlot bij comeback op Belgian Open

Gérard wint vlot bij comeback op Belgian Open

Gérard wint vlot bij comeback op Belgian Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-5) maakte, na twee maanden inactiviteit, zijn comeback op de Belgian Open (ITF 1 Series, $ 30 000). In de eerste ronde won hij makkelijk van de Franse kwalificatiespeler Pascal Chessel (ITF Wheelchair-163). De andere Belgen zorgden voor een wisselend succes.

Vandaag startte de 30ste editie van de Belgian Open op TC Géronsart in het Naamse Jambes. Dit prestigieuze, internationale rolstoeltennis toernooi verwelkomt dit jaar negentwintig mannen, achttien dames en acht Quad spelers uit twintig verschillende landen.

Thuisspeler Gérard werd eind mei geopereerd aan de schouder en startte vandaag als tweede reekshoofd aan het toernooi. In zijn eerste ronde won hij makkelijk met een brilscore van de Fransman Chessel. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de Griek Stefanos Diamantis (ITF Wheelchair-26), die in zijn eerste ronde won van de Belg Ivan Kindt (ITF Wheelchair-158) met 6-1 en 6-1.

Van de andere Belgische mannen overleefde enkel Jusitin Peraux (ITF Wheelchair-431) de eerste ronde. In een Belgisch onderonsje won hij in drie sets van Joeri Van Assche (ITF Wheelchair-NG). De setstanden waren 6-0, 3-6 en 6-2. Peraux speelt in de tweede ronde tegen de Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-48) verloor in een spannende eerste ronde wedstrijd van de Spanjaard Martin De la Puente (ITF Wheelchair-29) met 6-0, 4-6 en 7-6(2). Gert Vos (ITF Wheelchair-204) verloor tegen de Marokkaan Lhaj Boukartacha (ITF Wheelchair-41) met 6-2 en 6-3.

Bij de dames won Els Verhoeven (ITF Wheelchair-43) haar eerste wedstrijd tegen de Nederlandse Marlise Peters (ITF Wheelchair-69) met 6-3 en 6-2. In de tweede ronde speelt Verhoeven tegen het eerste reekshoofd en ‘s werelds nummer 1, Yui Kamiji uit Japan. Sofie Cox speelt morgen tegen het derde reekshoofd, de Nederlandse Aniek Van Koot (ITF Wheelchair-4).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws