Home » Grand Slam » Wimbledon » Gérard wint voor het eerst toernooi van Wimbledon

Gérard wint voor het eerst toernooi van Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-5) heeft samen met zijn Zweedse partner, Stefan Olsson (ITF Wheelchair-6) het dubbeltoernooi van Wimbledon gewonnen. Ze versloegen het Britse duo Alfie Hewett (ITF Wheelchair-3) en Gordon Reid (ITF Wheelchair-7) in twee sets.

Gérard en Olsson mochten vandaag op het Court n° 3 strijden voor de prestigieuze dubbeltitel van Wimbledon. Ze moesten het in de finale voor de tweede keer op rij opnemen tegen de Britse thuisspelers Reid en Hewett. Vorig jaar verloren ze de finale in twee sets en nu was het wel raak. Ze wonnen in twee sets met 6-4 en 6-2. Voor onze landgenoot was het zijn eerste titel op het heilige gras van Wimbledon.

In het enkelspel verloor Gérard in de kwartfinale van zijn dubbelpartner Olsson. Na een felbevochten driesetter moest de Belg zijn meerdere erkennen in de Zweed. De setstanden waren 6-2, 4-6 en 3-6.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden