Home » Geen categorie » Gérard zet zegereeks verder en speelt de finale op het WK rolstoeltennis

Gérard zet zegereeks verder en speelt de finale op het WK rolstoeltennis

Joachim Gérard (ITF-4) speelt voor de tweede keer in drie jaar de finale van de NEC Wheelchair Tennis Masters. In zijn halve finale klopte hij het tweede reekshoofd Stephane Houdet (ITF-2) uit Frankrijk.

Rolstoeltennisser Gérard blijft verbazen op het WK rolstoeltennis in Londen. Na een foutloos parcours in de pouleronde, won hij ook vlot de halve finale tegen de Fransman Houdet. De eerste set ging gelijk op, maar bij een 3-3 stand, kon hij het verschil maken en won met 6-3. In de tweede set stoomde hij direct door tot 5-1 en bij het tweede wedstrijdpunt was het al meteen raak, 6-1.

Door deze overwinning plaatst hij zich, net zoals in 2013 voor de finale van dit prestigieuze toernooi in Londen. In de finale moet hij het opnemen tegen de nummer één van de wereld, de Japanner Shingo Kunieda (ITF-1). De Japanner won zijn halve finale met 7-5 en 6-0 tegen de Fransman Nicolas Peifer (ITF-3). Deze finale wordt een heruitgave van de finale in 2013. Toen verloor onze landgenoot met 6-0 en 7-6. Dit jaar heeft Gérard wel een mentale voorsprong, want in de poules klopte hij de Japanner in drie sets en maakt hij een einde aan de zegereeks van 77 overwinningen.