Home » Geen categorie » Gérard zonder problemen naar tweede ronde in Johannesburg

Gérard zonder problemen naar tweede ronde in Johannesburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Derde reekshoofd Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) won zijn eerste wedstrijd makkelijk in twee sets tegen de Marokkaan Ayoub Ettali (ITF Wheelchair-83). Een goede start in zijn tweede toernooiweek in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Na zijn verlies van vorige week in de halve finale op de ACSA Gauteng Open in Zuid-Afrika, startte rolstoeltennisser Gérard vandaag sterk tegen de Marokkaan Ettali op de ACSA SA Open (ITF Super Series, $ 42 000). Binnen het uur stond de eindscore, 6-0 en 6-1 op het bord en plaatste hij zich voor de tweede ronde. In deze tweede ronde speelt onze landgenoot terug tegen een Marokkaanse speler, Boukartacha Lhaj (ITF Wheelchair-66). Lhaj won zijn eerste wedstrijd met tweemaal 6-4 tegen de Israëliër, Amir Levi (ITF Wheelchair-47).

In het dubbelspel speelt Gérard aan de zijde van de Nederlander Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-8) en staan ze als derde geplaatst op de tabel. In de eerste ronde wonnen ze makkelijk van het Nederlands-Franse duo Ricky Molier (ITF Wheelchair-38)  en Gaetan Menguy (ITF Wheelchair-27). De setstanden waren 6-3 en 6-0. Molier is de ex-nummer 1 van de wereld en Paralympisch kampioen enkelspel in 1996 en dubbelspel in 2000. In de kwartfinale spelen Gérard en Scheffers tegen het Zuid-Amerikaanse duo Agustin Ledesma (ARG, ITF Wheelchair-35) en Daniel Rodrigues (BRA, ITF Wheelchair-18).

Gérard (links) / Scheffers (rechts)
Gérard (links) / Scheffers (rechts)

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS