Home » Geen categorie » Gérard zonder problemen naar tweede ronde in Johannesburg

Gérard zonder problemen naar tweede ronde in Johannesburg

Derde reekshoofd Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) won zijn eerste wedstrijd makkelijk in twee sets tegen de Marokkaan Ayoub Ettali (ITF Wheelchair-83). Een goede start in zijn tweede toernooiweek in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Na zijn verlies van vorige week in de halve finale op de ACSA Gauteng Open in Zuid-Afrika, startte rolstoeltennisser Gérard vandaag sterk tegen de Marokkaan Ettali op de ACSA SA Open (ITF Super Series, $ 42 000). Binnen het uur stond de eindscore, 6-0 en 6-1 op het bord en plaatste hij zich voor de tweede ronde. In deze tweede ronde speelt onze landgenoot terug tegen een Marokkaanse speler, Boukartacha Lhaj (ITF Wheelchair-66). Lhaj won zijn eerste wedstrijd met tweemaal 6-4 tegen de Israëliër, Amir Levi (ITF Wheelchair-47).

In het dubbelspel speelt Gérard aan de zijde van de Nederlander Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-8) en staan ze als derde geplaatst op de tabel. In de eerste ronde wonnen ze makkelijk van het Nederlands-Franse duo Ricky Molier (ITF Wheelchair-38)  en Gaetan Menguy (ITF Wheelchair-27). De setstanden waren 6-3 en 6-0. Molier is de ex-nummer 1 van de wereld en Paralympisch kampioen enkelspel in 1996 en dubbelspel in 2000. In de kwartfinale spelen Gérard en Scheffers tegen het Zuid-Amerikaanse duo Agustin Ledesma (ARG, ITF Wheelchair-35) en Daniel Rodrigues (BRA, ITF Wheelchair-18).