Home » Geen categorie » Geslaagd toernooi in Italië eindigt in halve finale voor jonge rolstoeltennisser Vandorpe

Geslaagd toernooi in Italië eindigt in halve finale voor jonge rolstoeltennisser Vandorpe

Geslaagd toernooi in Italië eindigt in halve finale voor jonge rolstoeltennisser Vandorpe

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 14-jarige Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-165) kan terugblikken op een geslaagd heren toernooi op het schiereiland Albarella, Italië. Na het kloppen van twee reekshoofden verloor hij in de halve finale tegen de nummer 30 van de wereld en tweede geplaatste, Nico Langmann (AUT).

Rolstoeltennisser Vandorpe is de nummer vier van de wereld bij de junioren en deze week ging hij aan de slag bij de heren op het ITF Futures Series toernooi (€ 2 500), Albarella Open. Na overwinningen tegen het vierde reekshoofd Albin Batycki (POL, ITF Wheelchair-76) en de Italiaan Renzo Partel (ITF Wheelchair-494), speelde hij in de kwartfinale tegen het achtste reekshoofd Thomas Flax (AUT, ITF Wheelchair-108). Vanaf het begin van de wedstrijd werd het duidelijk dat het een evenwichtige wedstrijd zo worden, maar op de belangrijke momenten was het onze landgenoot die met de games ging lopen. De eerste set ging met 6-1 naar Vandorpe. In de tweede set was de veer bij de Oostenrijker gebroken en kon Jef snel uitlopen en won hij tevens met 6-1. Een fantastische overwinning tegen wederom een hoger geklasseerde speler.

HALVE FINALE

Later op de dag moest hij in de halve finale aan de slag tegen het tweede reekshoofd, de 19-jarige Oostenrijker, Langmann. Deze won moeizaam zijn kwartfinale tegen de Pool Piotr Jaroszewski (ITF Wheelchair-93) in drie sets, 7-5, 5-7 en 6-0. De eerste set tussen Langmann en Vandorpe ging gelijk opgaand tot 2-2, maar de meer ervaren Oostenrijker kwam dan met krachtige slagen voor de dag en pakte met vier games op een rij de eerste set, 6-2. In de tweede set wist de Nielenaar zijn plan wel uit te voeren en liep hij uit tot 3-1, maar kon jammer genoeg niet verder uitlopen. Bij een 4-3 voorsprong lagen er nog verschillende kansen voor de Belg, maar trok hij toch aan het kortste eind en het werd 6-4 in het voordeel van Langmann, die uiteindelijk het toernooi op zijn naam schreef. Al bij al een fantastische prestatie van onze jonge rolstoeltennisser, waarbij hij heeft getoond dat ze in de nabije toekomst rekening met hem zullen moeten houden.

DUBBELSPEL

In het dubbelspel speelde Vandorpe met zijn Estse dubbelpartner Viljar Villiste (ITF Wheelchair-174) in de kwartfinale tegen de Oostenrijkse tandem Langmann/Flax. Het was een zeer aangename wedstrijd met alles er op en er aan, maar het gelegenheidsduo Vandorpe/Villiste kwam vooral ervaring te kort om het de Oostenrijkers moeilijk te maken. De setstanden waren 6-3 en 6-2 in het voordeel van de heren uit de Alpenstaat, die uiteindelijk in de finale de duimen moesten leggen tegen de Oostenrijker Martin Legner (ITF Wheelchair-26) en de Duitser Steffen Sommerfeld (ITF Wheelchair-46).

Jef-Viljar-Nico-Thomas
(vlnr Jef Vandorpe – Viljar Villiste – Nico Langmann – Thomas Flax)

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws