Home » Geen categorie » Geslaagde dag voor rolstoeltennissers op World Team Cup in Turkije

Geslaagde dag voor rolstoeltennissers op World Team Cup in Turkije

Geslaagde dag voor rolstoeltennissers op World Team Cup in Turkije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische junioren en heren wonnen vandaag hun ontmoeting op de tweede dag van de World Team Cup rolstoeltennis te Manavgat, Turkije. De junioren wonnen met 3-0 van Turkije en de heren versloegen Argentinië met 2-1.

Voor de junioren stond vandaag de tweede poulewedstrijd tegen gastland Turkije op het programma. In de eerste wedstrijd moest Justin Peraux (ITF Boys-26) het opnemen tegen Oguzhan Gunes (ITF Boys-71). Onze landgenoot won met 6-1 en 7-6. In de tweede wedstrijd won Jef Vandorpe (ITF Boys-15) makkelijk tegen Aysegul Zararsiz (ITF Girls-13) met 6-1 en 6-1. In het dubbelspel waren de Belgische jongens ook de meerdere tegen dezelfde Turkse spelers en wonnen met 6-2 en 6-0. Morgen spelen ze hun laatste poulewedstrijd tegen Rusland, die vandaag verloren van Nederland. Indien ze deze ontmoeting winnen, plaatsen ze zich voor de halve finales.

image

Het Belgische herenteam had vandaag een zware klus tegen Argentinië. Gert Vos (ITF-244) verdedigde zich goed tegen Ezequiel Casco (ITF-39), maar hij verloor in twee sets. De setstanden waren 6-3 en 6-4. Joachim Gérard (ITF-5) had dus de moeilijke taak om toch nog een beslissende dubbel uit de brand te slepen. Hij speelde tegen de hoger geplaatste Gustavo Fernandez (ITF-4). De eerste set ging naar de Argentijn, 6-4. De Belg liet zich echter niet uit zijn lood slagen en won de twee volgende sets met 6-2 en 6-3 en bracht alles terug in evenwicht. Het dubbelspel moest dus bepalen wie de sterkste was. In een spannende eerste set kwam het tot een tiebreak en de Belgen wonnen met 7-4. De Argentijnen wonnen de tweede set met 6-2 en een super tiebreak moest uitmaken wie de leider wordt in poule A van de World Group 1. De Belgen trokken aan het langste eind en wonnen met 10-6. Een topprestatie van onze heren, waardoor ze morgen een rustdag hebben en zich kunnen voorbereiden op laatste poulewedstrijd tegen GBR. De Britten moeten morgen aan de slag tegen Argentinië.

Gert Vos (links), Joachim Gerard (rechts), coach Marc Grandjean (midden)
Gert Vos (links), Joachim Gerard (rechts), coach Marc Grandjean (midden)

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws