Home » Geen categorie » Geukens en Mertens tennissen verder in Mexico

Geukens en Mertens tennissen verder in Mexico

Geukens en Mertens tennissen verder in Mexico

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Britt Geukens en Elise Mertens lijken niet te stoppen op de Abierto Juvenil Mexicano, een juniorentoernooi (Grade A) in Mexico. Mertens plaatste zich voor de kwartfinales in het enkelspel en de halve finales van het dubbelspel. In dat laatste wordt ze vervoegd door Britt Geukens.

Elise Mertens (ITF-19), het derde reekshoofd, is aan een sterke week bezig. Dat liet ze opnieuw zien in haar derde ronde-partij tegen de Canadese Marika Akkerman (ITF-191), het vijftiende reekshoofd. In de eerste set was Mertens oppermachtig. Ze kwam nooit echt in de problemen en won die eerste set dan ook overtuigend met 6-2. In de tweede set spartelde Akkerman wat meer tegen. De spelletjes werden spannender en Mertens moest op haar hoede blijven wou ze de match in twee sets afronden. Uiteindelijk hield de Belgische het hoofd koel en won ze de tweede set met een break voorsprong: 6-4.

En zo staat de jonge Belgische belofte in de kwartfinales. Daarin wacht de Mexicaanse Victoria Rodriguez, het vijfde reekshoofd en nummer 56 van de wereld. Rodriguez en Mertens speelden nooit eerder tegen elkaar.

Ook in het dubbelspel doet Elise Mertens het goed. Aan de zijde van de Zwitserse Karin Kennel werd ze aangeduid als eerste reekshoofd, en dat geeft hen blijkbaar vertrouwen. Het Russische koppel Flink-Margulis kwam in de kwartfinales nooit echt in het stuk voor: 6-2 en 6-3. In de halve finales nemen Mertens en Kennel het op tegen een andere Belgische, Britt Geukens.

Britt Geukens (ITF-221) plaatste zich namelijk aan de zijde van de Mexicaanse Jessica Cortes ook voor de halve finales. Daarvoor versloegen ze eerst de vierde reekshoofden Akkerman en Ucros met 7-5 en 6-2 om daarna hun kwartfinale te winnen tegen het zevende reekshoofd, het Venezolaans duo Blanco-De Santis, met de omgekeerde score: 6-2 en 7-5.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws