Home » Geen categorie » Geukens gaat goed in El Kantaoui

Geukens gaat goed in El Kantaoui

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

[posts count=”10″ orderby=”popular” cats=”” tags=”” relation=”OR” ][/posts][posts count=”10″ orderby=”random” cats=”” tags=”” relation=”OR” ][/posts]

[posts count=”10″ orderby=”most_comment” cats=”” tags=”” relation=”OR” ][/posts]

Britt Geukens (WTA-739) heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het ITF-toernooi van El Kantaoui (Tunesië, $ 10 000). Net als in haar eerste ronde had ze ook dit keer drie sets nodig om afstand te nemen van haar tegenstandster.

Geukens won dit jaar reeds vier dubbeltornooien en lijkt nu ook op het enkelcircuit haar draai gevonden te hebben. In de eerste ronde van Sportevasion ITF Futur Summer Tour, zoals het toernooi van El Kantaoui ook genoemd wordt, kreeg onze landgenote het meteen hard te verduren. Alexandra Perper (WTA-759) uit Moldavië legde haar meteen het vuur aan de schenen en won de openingsset met 6-1. Geukens wist het tij echter te keren en schreef set 2 met 6-4 op haar naam. Ook de derde set ging naar Geukens, 6-3.

In de tweede ronde ontmoette ze de Hongaarse Bianka Bekefi (NR). Dit keer ging de Belgische goed van start, ze stak de eerste set met 6-3 op zak. In set 2 kwam Bekefi op dreef, ze won deze met 6-4. De derde set die de beslissing zou brengen en logischerwijze de spanning ten top zou moeten drijven, leek slechts een formaliteit. Met 6-0 schaart Geukens zich bij de laatste acht. In de kwartfinale neemt ze het op tegen de Spaanse wildcardspeelster Miriam Civera Lima (NR).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS