Home » Geen categorie » Geukens goed van start in India

Geukens goed van start in India

Geukens goed van start in India

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Britt Geukens (WTA-732) heeft zich in Pune (India, $ 25 000) na een driesetter geplaatst voor de tweede ronde. Ook in het dubbelspel gaat ze een ronde verder.

De 19-jarige Geukens is als een van de weinige Belgische speelsters ook actief in deze kerstweek. In het Indische Pune kon ze zich in het enkelspel succesvol door de kwalificaties werken. Twee Indische speelsters, waaronder de hoogst geplaatste speelster op de kwalificatietabel, Sunkara (WTA-509), gingen telkens in twee sets voor de bijl.

In haar eerste wedstrijd op de hoofdtabel trof onze landgenote Jelena Simic (WTA-457), een 23-jarige speelster uit Bosnië-Herzegovina. Geukens nam de beste start en won de eerste 7 games van de wedstrijd, maar van dan af wist de Bosnische de partij gelijk te trekken en een derde set af te dwingen. In de derde set was het echter opnieuw Geukens die duidelijk sterker was: 6-0, 3-6 en 6-2 winst voor de Belgische.

Daarna stond ook de eerste wedstrijd van Geukens in het dubbelspel op het programma. Samen met haar Indische partner Nidhi Chilumula (WTA D-451) stuurde ze op amper 49 minuten het Indische duo Snehal Mane (WTA D-NR) – Preethi Ujjini (WTA D-NR) in twee korte sets naar huis: 6-2 en 6-1.

koen

koen

Meer nieuws