Home » Geen categorie » Geukens neemt goede start in Istanboel

Geukens neemt goede start in Istanboel

Geukens neemt goede start in Istanboel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Britt Geukens (WTA-606) won haar eerste ronde op het ITF-toernooi van Istanboel (Turkije, $ 15 000) tegen de Wit-Russische kwalificatiespeelster Katyarina Paulenka (WTA-NG) in drie sets. 

Voor de 21-jarige Geukens is de Koza Wos Cup in het Turkse Istanboel goed begonnen. In de eerste ronde speelde ze tegen Paulenka, maar kreeg de punten niet cadeau. In de eerste set brak de Wit-Russin driemaal door de opslag van de Belgische en won met 6-3. Geukens begon goed aan de tweede set en liep uit tot een 5-2 voorsprong, maar Paulenka bracht de score terug in evenwicht en sleepte er een tiebreak uit. In die tiebreak trok onze landgenote aan het langste eind en won met 7-4. De derde set verliep zoals de tweede, waarbij Geukens 4-1 voor kwam, maar liet de Wit-Russin terugkomen tot 4-3. In het achtste spel won de Limburgse haar opslagspel en brak dan met een blanco game door de opslag van Paulenka om de wedstrijd na bijna tweeënhalf uur te eindigen met 6-3. In de tweede ronde speelt Geukens tegen de Russische Alina Silich (WTA-546), die het tweede reekshoofd, Valerya Strakhova (WTA-304) klopte in twee sets, 6-2 en 6-4.

Andere Belgische speelsters in Istanboel

Eliessa Vanlangendonck (WTA-739) speelt morgen in de eerste ronde tegen de Turkse Ilay Yoruk (WTA-NG) en Emily Casteleyn (WTA-NG) verloor in de eerste ronde van de kwalificaties tegen de Turkse Zeynep Sonmez (WTA-NG) met 7-6(5) en 6-1.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws