Home » Geen categorie » Geukens pakt tweede dubbelkroon

Geukens pakt tweede dubbelkroon

Geukens pakt tweede dubbelkroon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Britt Geukens (WTA D-707) heeft in Egypte, op het toernooi van Sharm El Sheikh (ITF, $ 10 000), haar tweede dubbeltitel op haar palmares gezet. Samen met de Indische Dhruthi Tatachar Venugopal (WTA D-702) versloeg ze in de finale de eerste reekshoofden.

In het enkelspel moest Geukens in de tweede ronde inpakken nadat ze van het eerste reekshoofd verloren had, maar in het dubbelspel ging ze mee tot op het einde van de week. Samen met Venugopal bleek ze een succesvol duo te zijn. Als derde reekshoofden hadden ze – na een bye in de eerste ronde – geen noemenswaardige problemen in de kwart- en halve finales.

In de finale moesten ze de baan op tegen de eerste reekshoofden Ola Abou Zekry (WTA D-492) en Anastasia Kharchenko (WTA D-551). In de eerste set kwam het Egyptisch-Oekraïens duo er echter nooit aan te pas. Met 6-2 pakte Geukens en Venugopal de eerste set. De tweede manche werd daarna een stuk spannender. Geen enkel team wou wijken en dus kwam er een tiebreak aan te pas. Ook daarin bleef het razend spannend. Maar uiteindelijk was het Geukens die met Venugopal mocht vieren na 9-7 winst. Voor de 19-jarige Geukens is het haar tweede dubbeltitel, nadat ze eerder dit jaar ook al de beste was in El Kantaoui ($ 10 000).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws