Home » Geen categorie » Geukens plaatst zich voor kwartfinale, Vanlangendonck uitgeschakeld in Istanboel

Geukens plaatst zich voor kwartfinale, Vanlangendonck uitgeschakeld in Istanboel

Geukens plaatst zich voor kwartfinale, Vanlangendonck uitgeschakeld in Istanboel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wisselend succes voor Kim Geukens (WTA-606) en Eliessa Vanlangendonck (WTA-739) in de achtste finale op het ITF-toernooi van Istanboel (Turkije, $ 15 000). Geukens won tegen de Russische Alina Silich (WTA-546) en Vanlangendonck moest het onderspit delven tegen de Israëlische Vlada Ekshibarova (WTA-446).

Vandaag kwamen twee Belgen in actie op de Koza Wos Cup in het Turkse Istanboel. Zowel Geukens als Vanlangendonck moesten hun achtste finales afwerken op court 4. Vanlangendonck kwam als eerste op het terrein tegen het zevende reekshoofd Ekshibarova. In minder dan veertig minuten was de eerste set reeds afgelopen, waarbij onze landgenote geen enkele game wist te winnen. In de tweede set brak Vanlangendonck meteen met een blanco game door de opslag van de Israëlische en tot 2-2 kon de Belgische stand houden. Ekshibarova liep daarna uit tot een 5-2 voorsprong en pakte daarna ook de tweede set met 6-3.

Op hetzelfde terrein kon Geukens de Belgische eer hoog houden en moest ze het opnemen tegen de Russin Silich. In de eerste set liep de Belgische uit tot 4-1 en 5-2, maar de Russische was nog niet van plan op te geven en kwam terug tot 5-4. Met een break pakte Geukens toch de eerste set. In de tweede set nam Silich meteen het initiatief en kwam 2-0 voor. Geukens liet zich niet verrassen en bracht de stand terug in evenwicht en liep nu zelf uit tot een 4-2 voorsprong. Bij een 5-4 achterstand kreeg de Russin een setpunt, maar Geukens redde en sleepte een tiebreak uit de brand. In die tiebreak trok Geukens aan het langste eind en won met 7-3. In de kwartfinale speelt Geukens tegen de Deense Karen Barritza (WTA-410). De Deense won haar achtste finale tegen de Zweedse Julia Rosenqvist (WTA-1091) met 6-3 en 6-3.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws