Home » Geen categorie » Geukens ronde verder in Hua Hin na marathonpartij

Geukens ronde verder in Hua Hin na marathonpartij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Britt Geukens (WTA-610) heeft de tweede ronde bereikt van het ITF-toernooi in Hua Hin (Thailand, $ 15 000). Ze versloeg haar Japanse tegenstander met veel moeite in drie sets. 

Geukens moest het voor de eerste keer in haar carrière opnemen tegen Aiko Yoshitomi (WTA-821). De Belgische, het achtste reekshoofd, begon het beste aan de wedstrijd. Ze kon de eerste set binnenhalen met 6-2. In de tweede manche was het echter de Japanse die de bovenhand haalde. Yoshitomi kon veel druk zetten op de service van de Belgische en haalde de set binnen met 3-6. De wedstrijd lag zo weer helemaal open.

Pas in de eindfase van de derde set kon Geukens de beslissende kloof slaan. Na net drie uur wedstrijd (!) kon Geukens de overwinning vieren. Setstanden waren 6-2, 3-6 en 7-5. De volgende tegenstander wordt de Zuid-Koreaanse Sung-Hee Han (WTA-638). Het wordt de eerste keer dat beide speelsters het tegen elkaar opnemen.

koen

koen

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER