Home » Geen categorie » Geukens vanuit kwalificaties naar kwartfinale

Geukens vanuit kwalificaties naar kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Britt Geukens (NR) is uitstekend op dreef op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 10 000). Vanuit de kwalificaties plaatste ze zich knap voor de kwartfinales.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Britt Geukens, 18, is volop bezig haar eerste ervaringen op het professionele circuit op te doen en dat gaat haar blijkbaar goed af. Als ongerangschikte speelster moest ze eerst een kwalificatieronde door voordat ze op de hoofdtabel kon aantreden. Nadat ze in de eerste ronde een Oekraïense versloeg in drie sets, wachtte de Spaanse Carmen Lopez-Rueda (WTA-1 053), ex top-600, haar op.

Lopez-Rueda was in de eerste ronde nog te sterk voor het eerste reekshoofd Thombare (WTA-397), en dus was Geukens op haar hoede. Ze startte geconcentreerd aan de wedstrijd en speelde degelijk tennis. Zowel in de eerste als in de tweede set kon de Belgische een break voorsprong verzilveren om zich zo te plaatsen voor de kwartfinales: 6-4 en 6-4.

In de kwartfinales speelt Britt Geukens tegen de Bulgaarse Ani Vangelova (WTA-974). Zij speelden in februari van dit jaar nog tegen elkaar in Egypte, en toen was Geukens met straffe 6-1 6-1-cijfers de betere. In het dubbelspel was de kwartfinale wel het eindstation voor Geukens. Samen met de Servische Teodora Radosvljevic verloor ze tegen de eerste reekshoofden: 5-7 en 3-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER