Home » Geen categorie » Geukens vanuit kwalificaties naar kwartfinale

Geukens vanuit kwalificaties naar kwartfinale

Geukens vanuit kwalificaties naar kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Britt Geukens (NR) is uitstekend op dreef op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 10 000). Vanuit de kwalificaties plaatste ze zich knap voor de kwartfinales.

Britt Geukens, 18, is volop bezig haar eerste ervaringen op het professionele circuit op te doen en dat gaat haar blijkbaar goed af. Als ongerangschikte speelster moest ze eerst een kwalificatieronde door voordat ze op de hoofdtabel kon aantreden. Nadat ze in de eerste ronde een Oekraïense versloeg in drie sets, wachtte de Spaanse Carmen Lopez-Rueda (WTA-1 053), ex top-600, haar op.

Lopez-Rueda was in de eerste ronde nog te sterk voor het eerste reekshoofd Thombare (WTA-397), en dus was Geukens op haar hoede. Ze startte geconcentreerd aan de wedstrijd en speelde degelijk tennis. Zowel in de eerste als in de tweede set kon de Belgische een break voorsprong verzilveren om zich zo te plaatsen voor de kwartfinales: 6-4 en 6-4.

In de kwartfinales speelt Britt Geukens tegen de Bulgaarse Ani Vangelova (WTA-974). Zij speelden in februari van dit jaar nog tegen elkaar in Egypte, en toen was Geukens met straffe 6-1 6-1-cijfers de betere. In het dubbelspel was de kwartfinale wel het eindstation voor Geukens. Samen met de Servische Teodora Radosvljevic verloor ze tegen de eerste reekshoofden: 5-7 en 3-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws