Home » Geen categorie » Geukens zonder problemen naar hoofdtabel

Geukens zonder problemen naar hoofdtabel

Geukens zonder problemen naar hoofdtabel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Britt Geukens heeft zich in Istanboel, Turkije ($ 10 000) makkelijk geplaatst voor de hoofdtabel. In de kwalificaties kende ze weinige problemen met een ongerangschikte thuisspeelster.

Dit jaar geen klassieke Kerst voor de 18-jarige Britt Geukens (WTA-859). In plaats van met haar familie knus rond de kerstboom te kruipen, reisde ze af naar Istanboel om daar deel te nemen aan een $ 10 000-toernooi. Als nummer 859 van de wereld moest ze zich daarvoor echter wel plaatsen via de kwalificaties.

Als eerste reekshoofd was ze daar nog vrij in de eerste ronde, maar in de tweede ronde moest ze wel de baan op. Met de 14-jarige Turkse wildcard Doga Selen Takunyaci (NR) trok ze een onbekende kaart in de loting. Haar jeugdigheid hield Takunyaci echter niet tegen om in de eerste set toch aan te klampen. Geukens panikeerde niet en met een break voorsprong pakte ze die openingsmanche: 6-4.

In de tweede set zette de Belgische daarna de puntjes op de i. Takunyaci kwam niet meer in het stuk voor en Geukens liet haar prooi nooit meer los. Met 6-1 verzekerde ze zich dan ook van een plaatsje op de hoofdtabel. Daar werd ze gekoppeld aan de Oekraïense Anna Shkudun (WTA-544). Voor Shkudun en Geukens wordt het het eerste onderlinge duel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws