Home » ITF » Gewezen Italiaans proftennisser start petitie om ITF te vragen alle toernooien te annuleren, federatie geeft gehoor

Gewezen Italiaans proftennisser start petitie om ITF te vragen alle toernooien te annuleren, federatie geeft gehoor

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Claudio Fortuna, het gewezen nummer 384 van de wereld, is een petitie gestart en wil dat de ITF alle toernooien opschort. Intussen ging de federatie hier op in.

De Italiaan vindt het weinig logisch dat de ITF haar planning niet aanpast en toernooien nog steeds laat doorgaan. “Het is crisis. Italianen worden gedwongen om thuis te blijven en in Europa verspreid het virus zich elke dag meer. Reizen en toernooien spelen is echt niet het juiste antwoord om deze situatie te bestrijden en het is niet alleen gevaarlijk voor de spelers, maar ook voor iedereen die met hen in contact komt.”

Fortuna wil dat er geen toernooien meer plaatsvinden en dat de ranglijsten worden bevroren tot het virus wereldwijd onder controle is. Hij speelt zelf sinds een tijd geen professioneel tennis meer, maar wil zich naar eigen inzetten voor zijn gewezen collega-spelers.

UPDATE

Intussen maakte de ITF bekend dat het al haar toernooien en evenementen annuleert en dit al zeker tot 20 april. Het gaat om werkelijk alle toernooien, dus ook rolstoel- en beachtennis. “We volgen de situatie op van week tot week”, klinkt het.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS