Home » Geen categorie » Gezocht: investeerders voor onderwater tenniscomplex in Dubai

Gezocht: investeerders voor onderwater tenniscomplex in Dubai

Gezocht: investeerders voor onderwater tenniscomplex in Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De dertigjarige Poolse architect Krzysztof Kotala wil zeven onderwater tennisterreinen aanleggen voor de kust van Dubai. Kotala is daarvoor naarstig op zoek naar investeerders.

“Dit wordt iets origineel en het moet op een plaats komen waar tennis écht leeft. Dubai is uitermate geschikt voor dit idee”, klinkt Kotala ambitieus. “Mijn plannen hebben veel commercieel potentieel en zullen technologie, ecologie en sport op een ongeziene manier laten samenkomen.”

Om zijn plannen te kunnen uitvoeren, heeft Kotala wel geld nodig. Véél geld. “Momenteel heb ik nog geen investeerders, maar ik hoop dat er snel interesse komt want het lijkt mij een fantastisch idee”, vertelt hij. Verschillende ingenieurs zijn het daar alvast niet mee eens en vrezen dat het project miljoenen zal kosten en zelfs onhaalbaar is. “Je hebt een glazen overkoepeling van minstens dertig meter nodig als je het volledige terrein én tribunes wil kunnen bedekken. Dat wordt een hele uitdaging”, klinkt het. Andere kritische stemmen vrezen dan weer dat de tennissers snel afgeleid zullen raken door overzwemmende vissen.

Nog uitdagingen

“Maar er zijn nog uitdagingen”, gaan de ingenieurs verder. “Er mogen al geen boten over de terreinen varen. Stel je voor dat er een anker wordt uitgegooid… recht op de koepel. En wat in geval van nood? Als mensen moeten geëvacueerd worden? Hoe geraken zij terug op het vasteland?”

Of het onderwater tenniscomplex van Kotala er snel zal komen, is dus nog maar de vraag. Langs de andere kant: in Dubai zou men binnenkort met de bouw van een onderwater villacomplex beginnen, dus waarom ook niet?
 

Het onderwater tenniscomplex zou links van de Burj al Arab komen te liggen. Althans, in de plannen van Krzysztof Kotala.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws