Home » Geen categorie » Gigounon, Cagnina en Salman naar kwartfinale in Hoei

Gigounon, Cagnina en Salman naar kwartfinale in Hoei

Gigounon, Cagnina en Salman naar kwartfinale in Hoei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Hoei ($ 10000) hebben drie Belgen zich geplaatst voor de kwartfinale. Germain Gigounon (ATP-302) profiteerde van de opgave van zijn tegenstander, terwijl Julien Cagnina (ATP-396) en Omar Salman (ATP-1348) hun match in twee sets wonnen. Cagnina en Salman zijn ook doorgestoten naar de finale van het dubbelspel in Hoei.

Op het gravel van Hoei moest eerste reekshoofd Germain Gigounon spelen tegen de 20-jarige Belg Romain Bogaerts (ATP-1479). De match was echter snel gedaan want Boogaerts gaf op bij een 1-1 tussenstand in de eerste set. In de kwartfinale speelt Gigounon tegen de Macedoniër Dimitar Grabul (ATP-695), het vijfde reekshoofd in Hoei.

Vierde reekshoofd Julien Cagnina, die vorige week nog het toernooi van Koksijde won, had in zijn tweede ronde geen problemen met de Duitser Philipp Scholz (ATP-1334). Hij won in sneltempo met 6-0 en 6-2. Cagnina neemt het in de kwartfinale op tegen de Fransman Mick Lescure (ATP-1012).

De 18-jarige Omar Salman is de grootste verrassing op het toernooi van Hoei. De Belg versloeg in de tweede ronde met 6-2 en 7-5 Lofo Ramiaramanana (Geen ranking) uit Madagascar. In de kwartfinale wacht voor Salman een duel tegen het zevende reekshoofd, de Rus Andrei Plotniy (ATP-789). Plotniy rekende in de tweede ronde in twee sets af met de 22-jarige Belg Stijn Meulemans (Geen ranking). Tenslotte werd ook de 19-jarige Michael Geerts uitgeschakeld in de tweede ronde. Geerts (ATP-1120) verloor in drie sets van de Spanjaard Juan Matias Gonzalez Carrasco (ATP-1109).

Cagnina en Salam in finale dubbelspel

In het dubbelspel bereikten Cagnina en Salman samen de finale van het toernooi. Ze versloegen in de halve finale een ander Belgisch duo, Stijn Meulemans en Olaf De Weerdt, die het tweede reekshoofd in het dubbelspel waren. In de finale staan Cagnina en Salman tegenover het Franse duo Maxime Forcin en Mick Lescure, het eerste reekshoofd in Hoei.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws