Home » Geen categorie » Gigounon de beste in Griekenland

Gigounon de beste in Griekenland

Gigounon de beste in Griekenland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (foto) heeft voor de tweede week op rij een ITF-toernooi in Heraklion ($ 10 000), Griekenland, gewonnen. In de finale nam hij in twee sets de maat van landgenoot Kimmer Coppejans.

In het begin van de eerste set wisselden de twee Belgen een break uit om zo op 2-2 te komen. Germain Gigounon (ATP-422) rook even later echter opnieuw zijn kans en brak nogmaals door de opslag van Kimmer Coppejans (ATP-608). Daarna concentreerde Gigounon zich op zijn opslagspelletjes, en kwam hij niet meer in de problemen: 6-3.

De tweede set werd spannender. Tot tweemaal toe ging de ene Belg door de opslag van de andere, enkel om even later de break terug te moeten overhandigen. Bij 5-5 schakelde Gigounon echter nog een versnelling hoger, en dat was voldoende om Coppejans een extra tik uit te delen. De regerende Roland Garros-kampioen bij de junioren moest zijn opslag nogmaals inleveren en zag de wedstrijd hem zo ontglippen: 7-5.

Op die manier schrijft Germain Gigounon voor de tweede keer in evenveel weken een toernooi op zijn naam, het vijfde in totaal. Kimmer Coppejans wacht voorlopig nog op zijn eerste titel, maar zal zichzelf door deze finaleplaats binnenkort wel in de top-550 van de wereld terugvinden.

“De dubbel in Heraklion! Gewonnen met 6-3 en 7-5 tegen Kimmer Coppejans!”
Foto: links Germain Gigounon, rechts Kimmer Coppejans

“De Koning van Griekenland is Germain Gigounon. Proficiat maat!”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws