Home » Geen categorie » Gigounon en Mertens naar tweede ronde Meerbusch

Gigounon en Mertens naar tweede ronde Meerbusch

Gigounon en Mertens naar tweede ronde Meerbusch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (ATP-297) en Yannick Mertens (ATP-258) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Cittadino Challenger van Meerbusch (€ 42 500) in Duitsland. Clément Geens (ATP-266) komt dinsdag in actie.

Gigounon moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Duitser Nils Langer (ATP-275). Onze landgenoot won de eerste set met 6-4 maar in de tweede set trok Langer met 5-7 het laken naar zich toe. In de derde set was het opnieuw onze landgenoot die het initiatief toonde en de set met 6-3 binnenhaalde. De partij duurde 2 uur en 3 minuten. In de tweede ronde wacht een duel met het Poolse vijfde reekshoofd Jerzy Janowicz (ATP-185).

Ook Mertens verzkerde zich van een plaats in de tweede ronde. De Rus Alexey Vatutin (ATP-273) maakte het onze landgenoot niet makkelijk en won de eerste set met 1-6. In de tweede set moest de tiebreak de beslissing brengen, Mertens won de tweede set met 7-6(5). In de derde set ging onze landgenoot door op zijn elan, hij won de set met 6-3 en plaatste zich zo voor de tweede ronde. Zijn volgende tegenstander wordt de Duitser Maximilian Marterer (ATP-316).

Ook Geens komt nog in actie op het Duitse gravel, hij ontmoet Yannick Jankovits (ATP-293) in de eerste ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws