Home » Geen categorie » Gigounon knokt zich naar halve finale in Drummondville

Gigounon knokt zich naar halve finale in Drummondville

Gigounon knokt zich naar halve finale in Drummondville

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (ATP-286) is op het Challengertoernooi van Drummondville (Canada, $ 50 000) doorgestoten naar de halve finale. In de kwartfinale triomfeerde hij in een spannende driesetter tegen de Amerikaan Jarmere Jenkins (ATP-245).

Na de uitschakeling van Ruben Bemelmans (ATP-133) en de opgave van Maxime Authom (ATP-172), bleef Germain Gigounon als enige Belg over in Drummondville. In de kwartfinale moest de 25-jarige Gigounon spelen tegen de één jaar jongere Amerikaan Jarmere Jenkins die ongeveer veertig plaatsen hoger gerangschikt staat. Het was hun eerste ontmoeting.

In de eerste set bleven Gigounon en Jenkins aan elkaar gewaagd en bracht een tiebreak de beslissing. Onze landgenoot haalde het in de tiebreak nipt met 7-5 en pakte zo de eerste set. In de tweede set regende het breaks. Gigounon ging twee keer door de opslag van Jenkins maar de Amerikaan verzilverde maar liefst drie breakpunten en zegevierde in de tweede set met 6-3. In de beslissende derde set kwam Gigounon op een 5-3-achterstand. Bij 5-3 redde de Waal een matchpunt en daarna bracht hij de stand terug in evenwicht tot 5-5. Gigounon ging verder op zijn elan en maakte de match met 7-5 af na twee uur en twaalf minuten. In de halve finale moet hij spelen tegen de Australiër John-Patrick Smith (ATP-195).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws