Home » Geen categorie » Gigounon mist hoofdtabel in Happy Valley

Gigounon mist hoofdtabel in Happy Valley

Gigounon mist hoofdtabel in Happy Valley

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (ATP-258) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel op de Challenger van Happy Valley ($ 75 000). Hij moest verrassend het onderspit delven tegen de Australiër Dayne Kelley (ATP-500).

De 26-jarige Gigounon startte in het Australische Happy Valley goed aan 2016 met een gemakkelijke zege tegen de Australische wildcard Sam Longhurst (NR). In de beslissende kwalificatieronde moest hij opnieuw aan de bak tegen een Australische thuisspeler. Gigounon, het derde reekshoofd in de kwalificaties, stond tegenover de 25-jarige Kelley, het zesde reekshoofd. Het was hun eerste duel. Onze landgenoot startte als favoriet aangezien hij meer dan 200 plaatsen hoger staat op de ATP-ranking.

Gigounon begon sterk aan de wedstrijd en greep de eerste set met 6-4. In de tweede set kwam Kelley echter langszij met ook 6-4. De Australiër serveerde steeds beter en hij maakte het zo Gigounon heel lastig. In de derde set strooide Kelley met vier aces en maakte de partij met 6-3 af. Voor Gigounon dus een vroege exit en geen hoofdtabel in Happy Valley.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws